Från starten med bara en maskin för 100 år sedan, har Blastrac nu ett sortiment fullt av maskiner för förberedelse och underhåll av golv och andra ytor.

Blastracs företagshistoria sträcker sig över hundra år. 1906 grundades American Foundry Corporation i USA. Denna Blastracs föregångare skapade sig ett namn med Wheelabrator-maskinen, en statisk stor maskin med ett antal hjul som slungade slipmedlet på de ytor som skulle behandlas. Detta var ett alternativ till den tryckluftsdrivna blästringen som användes vid den tiden. Denna process gav en betydande produktionsökning för industrin, särskilt i gjuteribranschen.

År 1978 uppfanns den första portabla blästringsmaskinen. American Foundry Corporation marknadsförde en serie portabla kulblästringsmaskiner under varumärket Blastrac. Företaget blev snabbt marknadsledande. På 1980-talet startade Blastrac sin egen produktion av ytbearbetnings- och underhållsutrustning i Europa.

År 2004 centraliserades organisationen Blastrac i Nieuwegein i Nederländerna. Nieuwegein är också huvudkontoret för Blastrac Europe. Alla viktiga företagsprocesser, som finans, logistik, FoU, inköp, försäljning, marknadsföring och produktion centraliseras därför under ett tak. Detta ger Blastrac fördelen med korta beslutsvägar, bättre kommunikation och större flexibilitet.

År 2005 etablerades Blastrac som ett separat företag med försäljningskontor i Frankrike, Tyskland, Spanien och Storbritannien. År 2006 öppnade Blastrac en produktions-, försäljnings- och logistikenhet i Polen. Sedan 2008 har Blastrac expanderat snabbt med ännu fler sälj & servicecenter i och utanför Europa. Även nu öppnar Blastrac filialer runt om i världen nästan varje år.

För närvarande är Blastrac en multinationell organisation som sysselsätter cirka 450 personer över hela världen. Dessutom har Blastrac ett globalt nätverk med mer än 70 återförsäljare runt om i världen. Med sin oöverträffade produktionslinje har organisationen haft en enorm geografisk expansion de senaste åren. Olika nya marknader för applikationer tillgodoses.

Med mer än 50 olika in-house tillverkade maskiner har Blastrac det största sortimentet ytbearbetande maskiner på marknaden. Genom våra sälj- och servicecenter spridda över hela världen kan vi leverera, serva och utbilda dig vart som helst.

Tack vare vårt kompletta sortiment och långvariga historia är Blastrac ett etablerat varumärke inom flera branscher runt om i världen. Med många års erfarenhet kan våra lokala Blastrac-team:

  • Svara på alla frågor om våra ytbearbetande tekniker.
  • Ge dig råd om ett specifikt projekt du arbetar med.
  • Ge rådgivning om specifika verktyg och tillbehör för att få ut det mesta möjliga av din befintliga utrustning.
  • Utbilda dig och utföra demonstrationer på ett av våra sälj- och servicecenter eller på en lokal arbetsplats.
  • Hjälpa dig med att byta ut dina gamla och slitna reservdelar och tillbehör.