Vid fräsning sitter löst monterade lameller på axlar som sedan placeras i en trumma. Trumman är placerad inuti maskinen och när maskinen är igång genererar den roterande trumman en centrifugalkraft som ”kastar” lamellerna mot ytan vilket medför mekanisk skärning. Damm och föroreningar förs till en dedikerad Blastrac stoftavskiljare. Detta gör processen nästan dammfri i drift. Titta på videon nedan för att fullt förstå processen.

VAR ANVÄNDS FRÄSNING?

Att ta bort svåra beläggningar | såsom lim, gummi och andra beläggningar från golv
Att ta bort hårda och tjocka lager | av till exempel betong och asfalt på motorvägar och landningsbanor

ANVÄNDARVÄNLIG

Lättmanövrerad, minimalt med vibrationer. Allt du behöver för att styra maskinen är inom räckhåll. Handtagen och lyftöglorna gör den enkel att transportera.

CENTRERAT FRÄSTRYCK

Alla Blastrac-fräsar är designade så att hela maskinens vikt är centrerad för att skapa maximalt tryck på den roterande trumman.

SIDMONTERAD TRUMMA

Blastracs fräsar är specialdesignade så att trumman lätt kan dras ur maskinen från sidan, utan att behöva flytta, tippa eller lägga ner maskinen.

EXAKT HÖJDJUSTERING

Arbetsdjupet på trumman med skär / fräsverktygen är lättjusterad med millimeterprecision. Det innebär inga skador under ytan. ………………………………………………………………………..

EL ELLER BENSIN

Alla våra fräsar finns som el eller bensin / diesel version för ännu större mångsidighet. ………………………………………………………………………..

GREEN TECHNOLOGY

Våra fräsar, som alla andra Blastrac-maskiner, använder inga kemikalier eller slösar på värdefullt dricksvatten. ………………………………………………………………………..